Politica de Confidențialitate

ULTIMA REVIZUIRE: 30.08.2018

 

Bine ați venit la Kondiment! Vă mulțumim pentru interesul acordat serviciilor și produselor noastre. Noi punem preț pe importanţa protejării informaţiilor dumneavoastră cu caracter personal şi recunoaștem nevoile și drepturile fiecărui utilizator cu privire la confidențialitatea sa în mediul online. De aceea, ne luăm angajamentul să procesăm aceste date în mod responsabil și în conformitate cu regulile GDRP.

 

1. DESPRE KONDIMENT

 

1.1. Operatorul de date este SC KONDIMENT Worldwide S.R.L. (denumită în continuare Kondiment), o societate cu sediul în București, Str. Mitropolit Andrei Saguna, nr. 16, Sector 1, înregistrată la Registrul Comerțului (ORC) sub nr. J40/2418/27.02.2014, având codul fiscal (RO) 32853995.

 

2. INTRODUCERE

 

2.1. Conform regulamentului GDPR (Regulamentul General privind Protecţia Datelor), intrat în vigoare pe 25.05.2018, orice societate care oferă servicii și / sau produse oricărui client din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European, trebuie să se alinieze noilor implementări privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Kondiment nu își asumă responsabilitatea pentru pierderile sau scurgerile de informații cauzate de erorile sau problemele de securitate ale unor terțe părți.

2.2. Prelucrarea datelor cu caracter personal se referă la orice operațiune sau set de operațiuni cum ar fi colectarea, înregistrarea, stocarea, organizarea, extragerea, utilizarea, transmiterea, adaptarea, divulgarea, modificarea sau distrugerea în orice mod a datelor unei persoane fizice.

 

3. CE SUNT DATELE CU CARACTER PERSONAL?

 

3.1. Datele cu caracter personal reprezintă acele informații referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă, denumită persoană vizată sau subiect de date (acea persoană fizică în viață care poate fi identificată, direct sau indirect, prin anumiți factori specifici precum caracteristici fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale). Alte informații diferite care pot duce la identificarea unei anumite persoane constituie și acestea date cu caracter personal.

3.2. Datele cu caracter personal pot fi anonimizate (nu mai conțin elemente de identificare), criptate sau pseudonimizate (înlocuite cu un cod). Datele publice pot fi considerate date cu caracter personal, exceptând situațiile în care acestea au fost făcute publice în mod direct de către persoana vizată.

3.3. Exemple de date obișnuite cu caracter personal:
•    numele și prenumele dvs.;
•    adresa de e-mail;
•    adresa de protocol de internet (IP);
•    identificatori de module cookie.

3.4. Cu toate acestea, Kondiment precizează că de fapt nu există o listă completă cu exemple de date personale, și din acest motiv echipa noastră este mereu dispusă sa ia în considerare orice informație pe care dvs. o considerați ca având caracter personal.

 

4. CE DATE PRELUCREZĂ KONDIMENT?

 

4.1. Kondiment colectează date în mod direct (când vizitați site-ul nostru sau vă abonați la newsletter), în mod indirect (când introduceți datele prin formularul de contact în sistemul nostru CRM), și de la terți (rețele de publicitate Google sau Facebook).

4.2. Datele prelucrate de Kondiment, colectate prin formulare de contact sau newsletter, Google Analytics sau / și Facebook Insights, pot include, dar nu se limitează la, următoarele:
•    Informații referitoare la compania / societatea dvs. – nume persoană juridică, adresă, date de contact, industrie;
•    Informații referitoare la CV-ul dvs. – nume și prenume persoană fizică, adresă, date de contact, experiență profesională, calificări și diplome;  
•    Informații referitoare la conturile dvs. de social media (persoană fizică) – date publice de pe conturile dvs. de rețele sociale, precum și conținutul creat de dvs. (imagini, videoclipuri, simboluri, hashtaguri, etc.);
•    Obiceiurile și comportamentul dvs. pe site;
•    De asemenea, de fiecare dată când vizitați site-ul nostru, browserul dvs. ne trimite unele informații pe care le stocăm. Acestea ar putea include adresa de IP a computerului dvs., sistemul de operare, tipul și versiunea browserului, locația geografică, paginile pe care le-ați accesat pe site-ul nostru, timpul petrecut pe fiecare dintre paginile respective, data vizitei dvs., dispozitivul mobil și alte statistici.

4.3. Puteți fi sigur că informațiile colectate nu sunt folosite pentru a identifica vizitatorii site-ului nostru, și Kondiment nu vinde niciodată datele dvs. către terțe părți.

 

5. CONȚINUTUL PE REȚELE SOCIALE

 

5.1. Puteți să distribuiți conținut pe rețelele sociale, cum ar fi imagini cu dvs., comentarii, hashtaguri, videoclipuri și alte înregistrări. Kondiment poate decide să distribuie integral sau parțial acest tip de conținut, împreună cu profilul dvs. public, pe site-ul nostru (de exemplu, atunci cand lăsați comentarii pe o pagină de blog) iar consimțământul dvs. este implicit.

5.2. Aveți dreptul de a refuza această prelucrare și de a vă retrage acordul privind colectarea și utilizarea datelor dvs. în scopul menționat mai sus. Vă rugăm să ne contactați în scris (prin e-mail sau poștă) sau telefonic pentru a ne comunica această decizie, și vom opri prelucrarea datelor dvs. în acest scop în cel mai scurt termen posibil.

 

6. UTILIZAREA SITE-ULUI DE CĂTRE MINORI

 

6.1. Accesarea acestui site de către persoanele cu vârste cuprinse între 13 și 16 ani se poate face doar cu acordul părinților. Conform regulilor GDPR, Kondiment nu poate prelucra datele cu caracter personal pentru utilizatorii cu vârste sub 13 ani. Ne rezervăm dreptul de a solicita informații și dovezi suplimentare atât pentru confirmarea vârstei, cât și pentru consimțământul părinților. De asemenea, Kondiment poate refuza accesul și prelucrarea datelor pentru minori pe acest site fără notificare anterioară și în orice circumstanță Kondiment consideră ca este necesar.  

 

7. PĂSTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

 

7.1. Kondiment rezervă dreptul de a păstra datele dvs. cu caracter personal pentru o perioadă maximă de 5 ani (de la ultima accesare a site-ului www.kondiment.com), sau pe perioade mai lungi sau mai scurte doar dacă este prevăzut prin lege sau există cerințe / circumstanțe legale care impun aceste practici. Dacă nu există temeiuri legale pentru păstrarea datelor dvs., aveți dreptul de a solicita ștergerea parțială sau totală a informațiilor dvs. Pentru mai multe detalii, vă rugăm să citiți clauza 9 din acest document legal.  

 

8. DE CE PRELUCREAZĂ KONDIMENT DATE CU CARACTER PERSONAL?

 

8.1. Toate datele colectate și prelucrarea acestora sunt efectuate în scopuri specifice. Acestea pot rezulta din necesități tehnice, cerințe contractuale sau solicitări explicite ale clienților. Din motive tehnice, anumite date ar putea fi colectate și stocate în timpul vizitei pe www.kondiment.com. Acestea pot include data și durata vizitei, paginile web utilizate, datele de identificare ale browserului și tipul de sistem de operare utilizat și site-ul de la care ne vizitați.

8.2. Dacă vă înregistrați pentru unul dintre buletinele noastre de știri, sunt colectate următoarele informații necesare: nume, prenume, adresa de e-mail și industria în care lucrați. În acest caz, putem utiliza adresa dvs. de e-mail în scopuri promoționale.

8.3. Dacă vă înscrieți pentru newsletter, vă salvăm adresa IP a sistemului informatic atribuit de furnizorul dvs. de servicii Internet (ISP) și data și ora înregistrării. Salvăm aceste date atât pentru a urmări abuzul (potențial) al adresei de e-mail a unui subiect de date (persoana vizată), cât și pentru propria noastră protecție juridică. Vă puteți dezabona de la newsletter în orice moment prin trimiterea unui e-mail la contact@kondiment.com.

8.4. Precizăm faptul ca datele dvs. vor fi folosite doar în scopuri anonime, în scopuri de analiză statistică.

8.5. Pentru a îmbunătăți continuu ofertele noastre, salvăm și analizăm datele de utilizare din zona online pe bază pseudonimizată. Temeiul juridic este articolul 6 alineatul (1) litera (f) din GDPR.

8.6. În măsura în care solicităm acordul de prelucrare a datelor dvs. personale, acesta servește drept bază legală în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (a) din GDPR.

8.7. Pentru prelucrarea datelor cu caracter personal necesare pentru îndeplinirea unui contract cu dvs., contractul este temeiul juridic în conformitate cu articolul 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR. Articolul 6 alineatul (1) litera (b) din GDPR se aplică, de asemenea, operațiunilor de prelucrare care sunt necesare pentru executarea măsurilor preliminare, de exemplu dacă întrebați despre produsele sau serviciile noastre.

8.8. În cazul în care societatea noastră este supusă unor cerințe legale care necesită prelucrarea datelor cu caracter personal, de exemplu, pentru a îndeplini responsabilitățile fiscale, prelucrarea se bazează pe articolul 6 alineatul (1) litera (c) din GDPR.

8.9. Dacă faceți clic pe un link către o pagină externă, vă veți muta în afara paginilor www.kondiment.com. Prin urmare, Kondiment nu este responsabil pentru conținutul, serviciile sau produsele oferite pe site-ul legat și nici pentru confidențialitatea și securitatea tehnică pe site-ul asociat.

 

9. CE ESTE „DREPTUL DE A FI UITAT”?

 

9.1. Dreptul la ștergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) reprezintă dreptul persoanei fizice de a solicita companiei (în acest caz, Kondiment) să distrugă datele cu caracter personal în cel mai scurt timp, doar dacă un organ de lege sau autoritate competentă nu se opune acestei proceduri, și doar când există motive întemeiate precum:

  1. Datele nu mai sunt necesare companiei;
  2. Persoana vizată își retrage consimțământul și se opune prelucrării datelor. Menționăm că în situația în care au fost prestate servicii și emise facturi, datele de identificare inserate pe factura se vor arhiva timp de 10 ani, conform Codului Fiscal;
  3. Prelucrarea datelor a fost realizată în mod ilegal sau incorect.

9.2. În acest caz, puteți solicita ștergerea datelor dvs. prin e-mail la contact@kondiment.com, și vom face tot posibilul să distrugem datele dvs. în termen de 24 de ore. Conform regulilor GDRP, Kondiment nu are dreptul de a refuza solicitarea dvs. (când clauzele 9.1., 9.a., 9.b., și 9.c. sunt îndeplinite) și nu poate întârzia procesul de ștergere a datelor mai mult de 30 de zile de la cerere. Toate datele dvs. vor fi șterse și comunicarea (inclusiv prin e-mail sau newslettere) va fi întreruptă în mod automat.

 

10. CE ESTE DREPTUL DE PORTABILITATE A DATELOR?

 

10.1. Portarea datelor reprezintă copierea, recuperarea sau transmiterea datelor dintr-un sistem informatic în altul. Fiecare consumator din Uniunea Europeană și Spațiul Economic European are dreptul de a primi datele sale cu caracter personal într-un format structurat, utilizat curent, lizibil, care poate fi citit automat și trimis direct persoanei vizate sau transferat unui alt operator de date (dacă aceasta operațiune este fezabilă din punct de vedere tehnic).  Kondiment respectă identitatea digitală a utilizatorilor și se angajează să porteze datele dvs. cu caracter personal în mod responsabil și conform celor mai sigure practici.

10.2. În acest caz, puteți solicita portabilitatea datelor dvs. prin e-mail la contact@kondiment.com, și vom face tot posibilul să transferăm datele dvs. în termen de 24 de ore.

 

11. DREPTURILE DVS. ȘI OFIȚERUL DE PROTECȚIE A DATELOR

 

11.1. Dreptul de acces – garantează dreptul persoanei vizate de a fii înștiințată dacă operatorul (în acest caz, Kondiment) prelucrează sau nu datele sale cu caracter personal. Persoana vizată are dreptul de acces la datele respective și la detalii referitoare la modalitatea în care sunt prelucrate aceste date.

11.2. Dreptul la opoziție – garantează dreptul persoanei vizate de a se opune prelucrării datelor personale, în cazul în care aceasta are ca scop varii activități comerciale precum marketingul direct sau targetarea prin ad-uri personalizate.

11.3. Dreptul la rectificare – garantează dreptul persoanei vizate la corectarea datelor cu caracter personal în cazul în care acestea au fost prelucrate sau / și stocate incorect sau iresponsabil. Kondiment promite că rectificarea oricărei informații de acest tip va fi comunicată în scris sau prin telefon persoanei vizate, numai dacă există temeiuri legale.

11.4. Dacă aveți întrebări sau solicitări cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și drepturile dvs. enumerate în paragrafele 9.1., 10.1., 11.1., 11.2. și 11.3., puteți contacta Ofițerul de Protecție a Datelor prin email la contact@kondiment.com

Sau ne puteți contacta în scris, prin poștă, la adresa:

Strada General Gheorghe Manu, nr. 7, Sector 1, București

 

12. SECURITATEA DATELOR

 

12.1. Kondiment ia toate măsurile de precauție necesare, atât tehnice, cât și organizaționale pentru a preveni și împiedica pierderea sau scurgerea datelor dvs. Deși noi implementăm certificate de tip SSL care criptează anumite informații personale, nu putem garanta securitatea transmiterii datelor pe Internet. Pentru a mări securitatatea, stocăm datele utilizatorilor cu caracter personal pe servere dedicate de la Hetzner și Amazon Web Services, care trec periodic printr-un audit de siguranță a datelor.

 

13. DEZVĂLUIREA INFORMAȚIILOR CU CARACTER PERSONAL CĂTRE TERȚI

 

13.1. În anumite circumstanțe, consimțământul persoanei vizate nu este necesar pentru ca operatorul (în acest caz, Kondiment) să dezvăluie datele cu caracter personal către terți. Sunt prevăzute prin lege următoarele situații:

a.  Operatorul poate folosi sau dezvălui date personale când prelucrarea este necesară în vederea protejării vieții, integrității fizice sau sănătății persoanei vizate, cât și a membrilor echipei Kondiment;

b. Operatorul poate folosi sau dezvălui date personale când prelucrarea este necesară în vederea îndeplinirii unor obligații legale ale operatorului;

c. Operatorul poate folosi sau dezvălui date personale când prelucrarea este cerută de lege;

d. Nu dezvăluim niciodată date terților, cu excepția situațiilor în care relațiile de afaceri ne impun acest lucru. Dacă folosim contractori sau agenți pentru îndeplinirea contractelor încheiate cu dvs., trebuie să le comunicăm datele. Pentru a ne asigura că datele sunt procesate exclusiv în scopul îndeplinirii comenzii, terții sunt obligați să respecte obligații contractuale corespunzătoare. Transmiterea datelor între societățile grupului se face numai dacă sunteți informat explicit cu privire la acest lucru.

 

14. MODIFICĂRI ALE POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE

 

14.1. SC KONDIMENT Worldwide S.R.L., rezervă dreptul de a face modificări și / sau corectări la Politica de Confidențialitate, ori de câte ori compania consideră că este necesar, atât pentru a respecta legile în vigoare, cât și pentru a asigura protejarea datelor personale ale utlizatorilor pe site-ul www.kondiment.com. Pentru a verifica modificările recente, vă rugăm să citiți ULTIMA REVIZUIRE, aflată în partea de sus a acestei pagini. Kondiment face tot posibilul să vă informeze în scris (prin e-mail) despre cele mai recente schimbări ale Politicii de Confidențialitate. Cu toate acestea, este înțeles că navigarea dvs. pe acest site reprezintă acceptul dvs. cu privire la Politica de Confidențialitate a companiei noastre și că ați citit în întregime acest document legal.

 

15. RECLAMAȚII

 

15.1. Kondiment ia mereu în considerare sugestiile, cererile și reclamațiile dvs., drept pentru care noi facem tot posibilul să rezolvăm orice dispută sau neînțelegere, și să facilităm ajungerea la un acord comun.  Însă, dacă în orice situație considerați că drepturile dvs. privind prelucrarea datelor cu caracter personal, prevăzute în Regulamentul nr. 2016/679, au fost încălcate, puteți depune plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, respectiv ANSPDCP, în Romania. Pentru alte țări din Uniunea Europeană, puteți contacta autoritatea competentă pentru protecția datelor.

 

16. INFORMAȚII LEGALE

 

16.1. Acest document de confidențialitate a fost întocmit pe baza prevederilor a varii legislații europene, inclusiv art. 13/14 din Regulamentul (UE) nr. 2016/679 (Regulamentul General privind Protecția Datelor). Conform regulilor GDPR, în cazul în care doriți mai multe informații sau detalii despre Politica noastră de Confidențialitate, aveți dreptul să contactați Ofițerul de Protecție a Datelor la adresa de e-mail contact@kondiment.com.